Bebić za zgradu Sabora dobio BMW-ov oldtimer

ponedjeljak, 1. lipanj 2009. by admin

Bebić za zgradu Sabora dobio BMW-ov oldtimer

screen-capture-3LUKA BEBIĆ danas se prema saborskom protokolu našao u sjedištu uprave automobilskog giganta BMW-a, a u sklopu službenog dvodnevnog posjeta Bavarskoj.

O svemu samo ne o BMW-u u BMW-u

Naime, Bebić u Bavarsku nije otputovao kao pregovarač HDZ-a kako bi se njegova stranka napokon riješilia preskupog BMW-a, već je kao predsjednik Hrvatskog sabora u posjeti “prijateljskoj” Bavarskoj. U sklopu saborske delegacije, za koju svi u Vladi tvrde kako nema apsolutno nikakve veze s aferom oko 4.1 milijun kuna teškog luksuznog automobila za šefa Vlade bili su poznati hrvatski poduzetnik iz Münchena Franjo Tomić, glavni uvoznik BMW-a za Hrvatsku i Bosnu Hercegovinu, a ujedno i vlasnik tvrtke Tomic Group koja ugrađuje klimatizacijske sustave u BMW-ova vozila.

Navodno Bebić, Tomić and Co. nisu ni jednu riječ prozborili kako su u jeku pregovora sa sindikatima i u vremenima kada se pozivalo narod i gospodarstvenike da se odreknu luksuza pod parolom “Stegnimo remen”, dogovorili kupnju blindiranog automobila, kojeg se danas ne mogu riješiti jer se nitko nije našao za kupnju tako skupocjenog automobila. Navodno se, kako je tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak svojedobno rekao, BMW vratio proizvođaču uz nepoznate uvjete.

Sabor za BMW!

Recimo na kraju kako se Bebić danas sastao s predsjednikom Odbora za prodaju i marketing Ianom Robertsonom koji je predsjedniku Sabora poklonio minijaturnu verziju jednog starog modela BMW-a. Bebić je uzvratio uručivši mu uručio model Hrvatskog sabora. Tako se barem u Hrvatsku neće vratiti praznih ruku, a uspješno obavljenog posla.

Objavljeno u Vijesti

Leave a Reply