Godišnja skupština Oldtimer kluba Delnice 1995

utorak, 2. lipanj 2009. by admin

Godišnja skupština Oldtimer kluba Delnice 1995

skupstina_Oldtimer klub Delnice 1995 Gorski kotar prepoznat je kao jedan od najaktivnijih klubova vlasnika i vozača starodobnih vozila u RH, rečeno je tijekom godišnje skupštine te udruge održane u Delnicama.

Osnovni je problem kao i u mnogim sličnima, nedostatak mlađih članova, no to ipak nije priječilo ovdašnju oldtimer udrugu da ostvari raznovrstan program aktivnosti i rezultate na koje su s razlogom ponosni. To je prije svega lani održan tradicionalni 14. goranski oldtimer reli na dionici dugoj 80 km, pod nazivom „Demon goranskih šuma“ , nazvanom prema istoimenoj knjizi Antona Štefančića, s rekordnim brojem od 151 sudionika, među kojima je bilo 80-tak vozača motocikala, ostalo su bili automobili.

Tijekom protekle sezone osvojili su sveukupno peto mjesto na niz oldtimer natjecanja. 25 članova sudjelovalo je na Oldtimer reliju u Rijeci u čast pokojnom Niki Šnjariću, odakle su se vratili s 3 pehara; dva za pojedinačne rezultate i treći za drugo mjesto u ukupnom poretku. Sudjelovali su i pri blagoslovu vozila na Žalosnom vrhu, u manifestacijama: Polane na tragu goranske starine, Frog stock, na Margaretinom ljetu u Bakru, u Vrbovskom, sa 60 sudionika bili na trećem moto-reliju Goranskih risova-tragom 138. brigade, druženju bikera u Fužinama. Iz Ogulina su se vratili s osvojenim trećim mjestom pojedinačno. Sudjelovali su na nizu sličnih oldtimer priredbi u Zaboku, Karlovcu, Našicama, u Sloveniji, ostvarili dobru suradnjui s tri srodne goranske udruge: Goranski vukovi Čabar , Mountain ridersi Delnice i Dead frog Lokve. i

Tijekom protekle godine Oldtimer klub Delnice 1995 Gorski kotar uprihodio je nešto više od 57 tisuća kuna, od čega je 41 tisuća vlastitih, rashodi su iznosili 53 i pol tisuće, dok je stanje na račanu nu krajem godine iznosilo 29 tisuća kuna.

Sredinom ovog mjeseca, najavio je član ove udruge, odnosno član upravnog odbora Hrvatskog oldtimer saveza Mladen Veršić, obavit će se probno licenciranje starodobnih vozila, no još je nužno odrediti neke odredbe Pravilnika. Ubuduće svaka bi Županija trebala imati jedno svoje središte-stanicu za tehnički pregled vozila ovlaštenu za licenciranje, nakon čega će se u drugoj fazi krenuti, temeljem upisa u registar, u pregled vozila po pravilima međunarodne asocijacije. Za ovu godinu planiraju 15-ti reli, ovaj puta kanjonom uz Kupu i Donju Dobru kako bi i nadalje radili na promociji prirodnih i kulturnih znamenitosti Gorskog kotara, poraditi na monografiji, otvoriti svoju web-stranicu.

Tijekom skupštine podijeljene su zahvalnice za suradnju i potporu u djelovanju kluba Jadranki Cindrić i Milivoju Juraniću, Općinama Lokve i Skrad, TZ grada Delnice, tvrtkama Kaligaris Ravna Gora i Komunalac Delnice, caffe-baru Maestral i Šume pjevaju. Predsjednik Kluba „Goranskih risova“ Miljenko Balen zahvaljujući na suradnji, pozvao je na dodatno osmišljavanje relija „Putevima 138 brigade“, te ponudio goranskim oldtimerima zajedničko korištenje prostorija koje su nedavno dodijeljene toj udruzi.

Objavljeno u Vijesti

Leave a Reply