Održan 15. Goranski oldtimer rally

subota, 20. lipanj 2009. by admin

Održan 15. Goranski oldtimer rally

tmp131eVeć od ranih jutarnjih sati usprkos kišnom i tmurnom danu u Delnice su počeli pristizati motoristi, oldtimeri i mnogi drugi sudionici Goranskog oldtimer rallya. Tradicionalni je to, 15. po redu, revijalni rally oldtimera osobnih automobila i motora koji se ove godine odvija pod motom: Na četiri goranske rijeke. Kako nam je kazao predsjednik Oldtimer kluba »Delnice 1995.« Marijan Žagar, susret je organiziran u sklopu obilježavanja Dana Grada Delnica. Naše događanje je i u godišnjem kalendaru Hrvatskog oldtimer saveza i usprkos lošim vremenskim uvjetima on se mora održati ističe Žagar naglašavajući da je ovogodišnji moto – Na četiri goranske rijeke, jer će svojom revijalnom vožnjom obići četiri zelene ljepotice Kupicu, Kupu, Dobru i Kamačnik.

tmp1321Gorski kotar po etapama
– Ovo je promotivni oldtimer susret u kojem obilazimo atraktivne goranske lokacije, prirodne ljepote i turističke destinacije a svake godine obiđemo drugi dio Gorskog kotara, objašnjava Žagar ističući da je ove godine došao na red dio od Delnica prema Vrbovskom. Iako su se tijekom pripodneva smjenjivali kiša i magla, odvažni vlasnici oldtimera iz cijele Hrvatske – Koprivnice, Splita, Čakovca, Ogulina, Karlovca, Rijeke, Siska, Makarske i cijeloga Gorskog kotara pristizali su na delnički glavni trg gdje su ih dočekali i govorima dobrodošlice pozdravili Marijan Žagar, gradonačelnik Delnica Marijan Pleše, dok ih je prije starta blagoslovio delnički župnik Stanislav Kovačić. Sudionici rallyja nakon toga su napravili počasni krug po Delnicama te posjetili Popovićev mlin.

Svakom sudioniku pehar
Uslijedila je 12 kilometarska dionica Delnice – Brod na Kupi gdje su se na ušću Kupice motoristi odmorili i okrijepili. Nakon toga vožnja je nastavljena na idućih 12 kilometara do Brod Moravica, gdje su sudionici posjetili kuću Delač. Putovanje kroz Gorski kotar i upoznavanje s njegovim prirodnim ljepotama i baštinom goranskoga kraja produžilo se za idućih 13 kilometara do Moravica, i to do moravičkog sela Tići gdje su posjetili poznatu vrboščansku turističku destinaciju Čogrlje jezero te se uz šetnju uz jezero i ručak odmorili do novih 10 kilometara do Vrbovskog, u koje su stigli preko sela Gladi. Nakon počasnog kruga kroz grad posjetili su kanjon Kamačnik a zatim se okupili pred Domom kulture gdje je održana završnica motosusreta svečanom podjelom priznanja i nagrada svim sudionicima ovog jubilarnog rallyja.
Izvor: Novi list

Objavljeno u Vijesti

Leave a Reply